Ortopedie

Diagnosticul, tratamentul şi prevenţia afecţiunilor aparatului locomotor, format din  oase, articulaţii, tendoane, muşchi şi nervi.

Sănătatea ta, pe mâini bune

Ortopedie

Ortopedia tratează afecțiunile aparatului locomotor care apar ca urmare a  traumatismelor, inclusiv cele sportive, afecțiunilor inflamatorii, bolilor degenerative, congenitale sau oncologice. Afecțiunile ortopedice sunt abordate, de cele mai multe ori, în echipă multidisciplinară cu medicul de recuperare medicală.

Clinica As Medical

La Clinica As Medical afecțiunile ortopedice sunt abordate în echipă multidisciplinară - ortopedie, recuperare medicală (fizioterapie și kinetoterapie) pentru diagnosticarea, tratarea și mai apoi recuperarea corectă, rapidă, confortabilă. Departamentul de recuperare medicală condus de medic de medicină fizică și de reabilitare, alături de kinetoterapeuți, susținuți de echipamente de ultimă generație și protocoale de actualitate, vă vor ajuta să vă reluaţi activitățile obișnuite şi să duceți un stil de viaţă activ şi sănătos.

Departamentul de ortopedie As Medical:

  • Consultații de specialitate
  • Infiltrații acid hialuronic
  • Infiltrații Diprophos
  • Îndepărtare aparat gipsat
  • Scoatere fire/pansament simplu

Afecțiunile membrului superior: umăr, cot, antebraț, pumn, mână

Cel mai des întâlnite sunt patologiile umărului,  cea mai mobilă și complexă articulaţie a corpului uman, formată din trei oase, ligamente şi tendoane: luxația, calcificările periarticulare, leziuni ale coafei rotatorii, sindromul de impingement al umărului, rupturi ale mușchilor, artroza umărului, fracturi ale claviculei și extremității proximale humerale;, capsulită retractilă,  artroza acromio-claviculară, disjuncția acromio-claviculară.

Cotul tenismenului ( epicondilita laterală), poate cea mai cunoscută afecțiune a cotului, este o afecțiune dureroasă care apare nu numai la sportivi, ci atunci când tendoanele cotului sunt suprasolicitate, din cauza unor mișcări repetitive ale încheieturii și brațului.

Mâna și pumnul, complexe anatomic și funcțional, formate din structuri mobile și fixe, precum nervii, tendoanele, vasele de sânge și scheletul, sunt afectate, cel mai des de Sindromul de tunel carpian, artrita, chistul sinovial.

Toate aceste patologii ale membrului superior pot fi diagnosticate tratate în cadrul Clinicii As Medical de către echipa medicală multidisciplinară de ortopedie și recuperare medicală, susținută de echipamentele de ultimă generație, pentru recuperarea  personalizată, rapidă și țintită.

ortopedie-1.jpg
ortopedie-2.jpg

Afecțiunile membrului inferior: șold, genunchi, gleznă și picior

Dintre cele mai întâlnite afecțiuni ale șoldului amintim bursita, fractură de col femural, sindromul de impingement femoroacetabular, însă, poate cel mai des întâlnită este coxartroza, afecțiune degenerativă a articulaţiei şoldului care provoacă durere şi reducere a mobilităţii şoldului, la cele mai simple și uzuale mișcări. Durerea apare în urma deteriorării cartilajului articular, cu îngustare, chiar până la dispariţia spaţiului articular, oasele atingându-se, apărând durerea așa numită „os pe os” şi, în timp, apariţia ciocurilor osoase (osteofitelor).  Dacă este depistată în stadiu incipient, coxartroza poate fi tratată de medicul ortoped, nechirurgical, cu susținerea echipei de recuperare medicală.

Patologia genunchiului este una vastă, printre cele mai întâlnite în cabinetele de specialitate regăsim: gonartroza, diformități ale articulațiilor precum genu varum sau valgum, leziuni de menisc, rupturi de ligamente încrucișate, luxația rotulei, rupturi de tendoane, osteocondrita disecantă.

Glezna și piciorul, în cele mai multe cazuri, pot avea de suferit, la nivel mecanic (fracturi, rupturi de ligamente leziuni ale tendonului achilean), dar și prin apariția afecțiunilor degenerative: artroza gleznei sau a articulațiilor mici ale piciorului, tendinită ahileană, hallux valgus, piciorul plat sau leziuni osteocondrale la nivelul articulației gleznei.

Oricare ar fi soluția de tratare, chirurgicală sau nechirurgicală, recuperarea membrelor se face în timp, cu efort susținut și răbdare din partea pacientului și cu o echipă de medici - ortopedie și recuperare- dedicați, care să stabilească și să pună în aplicare un plan personalizat de tratament.

Dureri lombare - unde trebuie să merg? Medic ortoped? Medic neurolog? Medic de recuperare medicală?

Durerile lombare pot avea mai multe cauze, simptomele fiind comune mai multor afecțiuni din spectrul ortopedie, neurologie, recuperare medicală, uneori chiar li internist, când durerea apare la un organ intern, dar iradiază în zona lombară, a spatelui sau a piciorului. În primul rând, medicul de familie, în urma unui control general, va stabili către care dintre aceste specialități trebuie să vă îndreptați. Fie că este vorba de medic ortoped, neurolog sau de recuperare medicală, la Clinica As Medical veți găsi calea către un diagnostic corect și rapid, în același loc, inclusiv cu efectuarea analizelor de sânge necesare diferențierii afecțiunilor și a recuperării medicale care este necesară pentru o revenire la un stil de viață normal, fără dureri.

ortopedie-3.jpg

Te dor articulatiile?

Acidul hialuronic se găsește în mod natural și în corpul uman, având rolul și de a ajuta la lubrifierea articulațiilor. Dar, în timp și în cazul anumitor afecțiuni, cantitatea de acid hialuronic din corp se diminuează, scade nivelul de lubrifiere și apare rigiditatea articulațiilor, durerile articulare devenind severe. Există însă o soluție care reduce inflamația, inhibă durerea, crește mobilitatea articulațiilor și calitatea lichidului sinovial, lubrifiază articulațiile și stimulează producția de colagen și acid hialuronic propriu: infiltratiile cu acid hialuronic.

Infiltratii cu acid hialuronic. Articulațiile tale îți vor mulțumi!

Infiltrațiile cu acid hialuronic, o opțiune de tratament din ce în ce mai apreciată în patologiile articulațiilor genunchiului, șoldului sau gleznei, îl înlocuiesc pe cel pierdut, având un efect pe termen lung, îmbunătățesc semnificativ funcția articulară și sunt recomandate în bolile degenerative precumartroza, bursita, gonartroza, coxartroza, tendinita.

Programează-te și tu la un consult de specialitate și la efectuarea acestei proceduri în cadrul Clinicii noastre!

0759 920 920

Accesează pagina noastră de contact și ia legătura cu unul dintre specialiștii noștri