Ecografii

Sănătatea ta, pe mâini bune

Ecografii

În cadrul Clinicii As Medical puteți beneficia de ecografii, atât împreună cu consult medical de specialitate, cât și fără consult de specialitate, efectuând doar ecografia în sine.

Specialitățile din cadrul Clinicii As Medical la care puteți accesa serviciile ecografice, împreună cu consultul de specialitate: medicină internă, ortopedie pediatrică, cardiologie,  endocrinologie, chirurgie vasculară, obstetrică - ginecologie, urologie.

Departamentul de ecografii As Medical:

La Clinica AS Medical se pot efectua ecografii, de către medici specializați, atenți și experimentați, folosind echipamente de nouă generație. Am creat pachete promoționale* (link) pentru unele dintre acestea, pentru acces cât mai rapid și mai convenabil la serviciile medicale de care ai nevoie!

Ecografii disponibile

 • Ecografie abdominală totală (ficatului, căilor biliare, pancreasului, vezicii biliare, splinei, aortei abdominale, venei cavă, rinichi, vezică urinară și glande suprarenale)
 • Ecografie urologică
 • Ecografie cardiacă
 • Ecografie transvaginală
 • Ecografie pelvină
 • Ecografie urmărire sarcină
 • Ecografie de șold
 • Ecografie Doppler arterial, venos, carotidian
 • Ecografie mamară
 • Ecografie tiroidă

Ce este ecografia?

Ecografia este o metodă neinvazivă, nedureroasă, sigură, fără radiații, care se efectuează și interpretează  pe loc, accesibilă financiar decât alte investigații medicale imagistice, cu ajutorul căreia se pot vizualiza o parte din structurile anatomice, folosindu-se ultrasunetele. Ecografiile  nu se pot efectua în totalitate asupra plămânilor, osului și creierului.

Fiind o investigație nedureroasă și prietenoasă cu corpul, este recomandată a fi făcută copiilor, pentru că pacientul se poate mișca în timpul examinării și, de asemenea, persoanelor care suferă de claustrofobie și nu pot efectua un RMN.

Pentru efectuarea ecografiei nu este necesară, de regulă, o pregătire prealabilă a pacientului și poate fi repetată de câte ori este nevoie. Există, însă câteva indicații de care pacientul trebuie să țină cont înainte de anumite ecografii:

 • ecografia abdominală - repaus alimentar de 4 ore
 • ecografia vezicii urinare - consum de lichide cu o oră înainte de efectuare
 • ecografiile în care interesează fluxurile de sânge din zona abdominală și se folosește metoda Doppler - repaus alimentar 6 ore
 • ecografie transvaginală - vezică urinară goală
 • ecografia mamară -  trebuie efectuată în zilele 3 -10 ale ciclului menstrual
Ce este ecografia? Ecografia este o metodă neinvazivă, nedureroasă, sigură, fără radiații, care se efectuează și interpretează pe loc, accesibilă financiar decât alte investigații medicale imagistice, cu ajutorul căreia se pot vizualiza o parte din structurile anatomice, folosindu-se ultrasunetele.
Ecografia Doppler - metodă sigură și nedureroasă de examinare a vaselor de sânge. Ecografie DOPPLER disponibila in Ploiesti, la clinica AS Medical

Ecografia Doppler - metodă sigură și nedureroasă de examinare a vaselor de sânge

Ecografia Doppler măsoară viteza, volumul și direcția circulației sanguine în corp, fluctuațiile fluxului sanguin, existența cheagurilor de sânge, a anevrismelor. Este o investigație prin care o procedură chirurgicală poate fi confirmată, infirmată, sau modificată, în funcție de rezultatul acesteia.

Ecografia Doppler este extrem de utilă pentru specialitățile medicale pe care le găsiți și la noi în Clinică: cardiologie (link către pagina), medicină internă(link către pagina), chirurgie vasculară (link către pagina) și neurologie (link către pagina).

Tipurile de Ecografii Doppler pe care le puteți efectua în cadrul Clinicii As Medical:

 • Ecografie Doppler arterial bilateral sau unilateral membru inferior/superior
 • Ecografie Doppler venos bilateral sau unilateral membru inferior/superior
 • Ecografie Doppler carotidian

Ecografia de șold la nou-născuți poate salva copilul tău de invaliditate!

Luxația congenitală de șold este una din malformațiile grave ale membrelor ce lasă sechele funcționale deosebit de importante, greu de tratat și cu mare grad de invaliditate, dacă nu este tratată și descoperită la timp. Recomandarea medicilor specialiști este de a se efectua o astfel de ecografie nou-născuților mai mici de 5 luni, când articulațiile sunt încă cartilaginoase, astfel încât să fie obținute sigur și nedureros informații esențiale, care să completeze tabloul clinic, atunci când există suspiciuni de displazie de șold.

Ecografia mamară

Ecografia este metoda inițială screening, recomandată înainte de vârsta de 30 de ani, iar după 40 de ani este o metodă complementară, alături de mamografie. Ecografia redă, prin tehnologia ultrasunetelor, structura glandelor mamare,  ale chisturilor sau nodulilor de tip malign sau benign. De asemenea, este recomandată și femeilor însărcinate sau care alăptează. Ca toate ecografiile, este o metodă neinvazivă și nedureroasă și confortabilă, cu rezultat și interpretare imediate. Ecografia se recomandă a fi făcută în primele 3-10 zile ale ciclului menstrual.

Ecografiile de sarcină

O serie de analize specifice, ecografii, biometrie fetală sunt necesare în timpul monitorizarii sarcinii, pentru a ne asigura că starea de sănătate a mamei și copilului sunt optime, fiind vizualizate organelor pelvine- uterul, trompele și ovarele- și fătul. Ecografiile de sarcină pot fi  transvaginale, caz în care se folosește sondă cu ultrasunete intravaginal, are precizie ridicată și se efectuează, în special, înainte de 11 săptămâni de sarcină și transabdominale, caz în care sonda cu ultrasunete este plasată pe abdomenul inferior și se efectuează, mai ales, după 12 săptămâni de sarcină.

Accesează pagina noastră de contact și ia legătura cu unul dintre specialiștii noștri